Kakanj heyeti konsolosluğumuzu ziyaret etti

Aliağa’nın Bosna Hersek’teki kardeş kenti Kakanj’dan Aliağa Belediyesi’nin düzenlediği 4. Aliağa Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliği için gelen heyet Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret etti. Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra, Kakanj Belediye Meclis Başkanı Slaven Katicic, Zenica-Doboj Kantonu Emniyet Müdürü Fahrudin Becirovic ile belediye meclis üyeleri ve işadamlarından oluşan heyete konsolosluğun çalışmaları, Türkiye ve Bosna Hersek’teki temaslarım ile İzmir ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi verdi.

Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra, İzmirli sanayicilerin Bosna Hersek ve Kakanj’a yatırım yapmaları halinde her türlü kolaylığı ve desteği verecekleri gibi, sanayi bölgesindeki parsellerin de metrekaresini sembolik fiyatla; 1 TL’den verebileceklerini söyledi. Mandra, yatırmcıları sanayi tesisini iki yıl içinde kurmaları gerektiğini dile getirdi.

Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu ziyaretinde Kakanj heyetine Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra, konsolosluğun sanat galerisinde sergilenmek üzere bir yağlıboya tablo ile çeşitli anmalık objeler armağan etti. Baysak da kendilerine konsolosluğun ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamaları ile Kakanj Belediyesi’ne bir teşekkür ve onur belgesi sundu. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti. 23 Nisan 2013

.