Adana Derneğinin 20. kuruluş yıldönümü kutlandı

Adana Bosna Hersek Kardeşlik, Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin 20. kuruluş yıldönümü kutlandı. Kutlama etkinlikleri kapsamında Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Utaş, Sancak Dostları Platformu Başkanı Salih Akgül, TBHKDF Genel Sekreteri ve Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Muharrem Baysak, Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Erhan Yılmaz, Adana Bosna Hersek Kardeşlik, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Celil Ferhat Gezer, derneğimizin önceki dönem başkanları Fatma Kiminsu, Kasım Gül, yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları temsilcileriyle birlikte Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek’i makamında ziyaret etti.

Akşam da Adana Hekimevi’nde Adana Bosna Hersek Kardeşlik, Yardımlaşma ve Kültür Derneğimizin 20. kuruluş yıldönümü etkinliğinde ali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Eski Çevre Bakanı Dr. İmren Aykut, Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı, etkinliğe katılanlarla bir araya geldi.

Gecede konuşan Adana Bosna Hersek Kardeşlik, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanımız Celil Ferhat Gezer, Adanalı Boşnaklar’ın 20 yıldır güç birliği içerisinde, büyük özveriyle, hiçbir menfaat ve maddi çıkar beklemeksizin, amatör ruhla, ama profesyonelce çalıştıklarını söyledi.

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Utaş, 1992 ile 1995 yılları arasında Bosna’da yaşanan katliamla birlikte Türkiye’de yaşayan Boşnakların kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma amacıyla kurduğu derneklerin bugün faaliyetlerini federasyon çatısı altında sürdürdüğünü dile getirdi.

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, gecede yaptığı konuşmada, Boşnaklar arasındaki birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. Baysak, gecede Adana Bosna Hersek Kardeşlik, Yardımlaşma ve Kültür Derneği ile Dernek Başkanı Celil Ferhat Gezer’e, derneğimizin kurucu ve önceki dönem başkanları Fatma Kiminsu ile Kasım Gül’e, derneğin kuruluşundan bu yana yaptığı çalışmalar, Boşnak dünyasına sunduğu katkılar, Adana Valisi Mustafa Büyük adına Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü adına Başkan Vekili Ramazan Akyürek’e derneğimize verdiği destek ve katkılar nedeniyle başkonsolosluğun ve federasyonun onur ve teşekkür belgelerini sundu.
25 Ocak 2015