Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Baysak’ı ziyaret etti

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Sven Alkalay, Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret etti. Bakan Alkalay, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın iki ülke arasında işbirliğinin gelişmesine yönelik çalışmalarını yakından ve memnunlukla izlediğini söyledi.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Sven Alkalay, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nca düzenlenen “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Geleceğine İlişkin Yüksek Düzeyli Konferans”a katılmak üzere İzmir’e geldi. Bakan Alkalay, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı Ahmet Davutoğlu önderliğinde düzenlenen toplantı öncesinde Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret etti.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Sven Alkalay’ın ziyaretine Bosna Hersek Adalet Bakanlığı Sekreteri Yusuf Halilagic de katıldı. Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, ziyaret sırasında Alkalay’a konsolosluğun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği ile Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun etkinliklerine ilişkin bilgi sunan Baysak, iki ülke arasında her alanda işbirliğinin gelişmesi için çaba harcadıklarını dile getirdi.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Sven Alkalay, Ankara’ya ve İstanbul’a bir çok kez gelmesine karşın İzmir’e ilk kez geldiğini belirtti. Alkalay, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Baysak’ın Türkiye Bosna Hersek arasında her alanda işbirliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarını yakından ve memnunlukla izlediğini söyledi.

Baysak, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Sven Alkalay’a ziyareti anısına Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nun madalyonu ve flamasıyla kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamasını verdi. Baysak, “Türkiye’deki Boşnaklar” albümü ile “Uştipak’tan Sevdalinkaya Boşnaklar” adlı Türkçe, Boşnakça ve İngilizce hazırlanan kitapları armağan etti.

Ziyarete Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği (SSDBiH) Başkan Yardımcısı Hasan Şehoviç ile Terbay Şirketler Grubu yöneticileri Abdullah Baysak ile Atilla Baysak da katıldı. Fahri konsolosluğun şeref defterine yazarak imzalayan Bakan Sven Alkalay, Yusuf Halilagic ve Ahmet Kemal Baysak ile birlikte Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nun sanat galerisini gezdi, sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.