Çakmaklı Derneğimizin teferiç şenliğinde buluştuk

Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneğimizin teferiçi, ülkemizde yaşayan Boşnaklar’ı, Aliağa’nın Bosna Hersek’teki kardeş kenti Kakanj’dan gelen heyeti ve Aliağa Belediyesi’nin düzenlediği 4. Aliağa Uluslar arası Özgür Dünya Çocukları Şenliği için çeşitli ülkelerden kente gelen çocukları buluşturdu. Çakmaklı köyündeki piknik alanını dolduran Boşnaklar, aralarında Bosna Hersek’in de bulunduğu yedi konuk ülkenin çocuk halk dansları ekiplerinin renkli gösterilerini izleme imkanı buldu.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra, Kakanj Belediye Meclis Başkanı Slaven Katicic, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği (Svjetski Savez Dijaspore Bosne i Hercegovine – SSDBiH) Başkan Yardımcısı Hasan Şehoviç, etkinlikte bir araya geldi. Konuk heyetin Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’na bağlı derneklerin başkanları, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte katıldığı ve izlediği etkinlikte Bosna Hersek’ten Kakanj, Visoko ve Zivinise’den gelen ekiplerin gösterileri büyük ilgi gördü.

Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış ve yönetim kurulu üyeleri, yurt içinden ve yurt dışından gelen konuklarını ağırlamak için seferber oldu. Alan çok güzel düzenlenmişti, ikramlar da unutulacak gibi değildi. Sarajevo’dan Türkçe öğrenmek üzere İzmir’e gelen Lejla Brackovic ile Hana Cosic, ilk kez böyle bir etkinliğe katıldıklarını belirterek konuk oldukları teferiçteki coşkudan büyük mutluluk ve sevinç duyduklarırnı dile getirdi. 21 Nisan 2013

.