“Sevdalinkaların Divası” Baysak’ı ziyaret etti

Bosna Hersek geleneksel müziğinin ünlü ismi, “Sevdalinkaların divası” olarak tanımlanan Halka Pandum, Boşnak müziğinin Türkiye’deki önemli ismi Cenk Bosnalı ile birlikte İzmir’in tatil beldeleri Çeşme ve Alaçatı’da klip çekti. Paldum ve Bosnalı, klip çekimlerini tamamlamalarının ardından geldikleri İzmir’de Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ı ziyaret etti.
Hanka Paldum, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Baysak’a bu ay içinde yayınlanması beklenen “Randevu” adlı yeni albümüne ilişkin bilgiler verdi, Çeşme ve Alaçatı’da gerçekleştirdikleri klip çekimi çalışmalarını anlattı. Paldum, Alaçatı ve Çeşme’deki klip çekimi sırasında Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’tan büyük konukseverlik, kolaylık ve yardım gördüklerini belirterek teşekkür etti.
Ziyarete Hanka Paldum’un yanı sıra kızı Minela, Cenk Bosnalı ile eşi Nariye Bosnalı, albümdeki şarkıların pek çoğunun söz yazarı ve bestecisi Mirko Šenkovski Geronimo ile eşi Dragana da katıldı. Paldum, Baysak’a Cenk Bosnalı ile birlikte düet yaptıkları ve klip çektikleri “Hayat Güzel” (Zivot Je Lijep) adlı şarkıyı dinletti ve seslendirdi.
Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, yeni albümün klip çekimleri için Türkiye’yi, Çeşme’yi ve Boşnak göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Alaçatı’yı tercih etmelerinden memnunluk duyduğunu söyleyerek Hanka Paldum ve Cenk Bosnalı’ya teşekkür etti. Baysak, “Alaçatı Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Dalgıç’a da, turizm açısından çok önemli bu yörenin tanıtımına katkı sunacak bu çalışmaya destek vermesinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.