Baysak, Karadağ-Türkiye Dostluk Derneği’nin eşbaşkanı

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Karadağ Cumhuriyeti Parlamento Başkan Yardımcısı Karadağ – Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Rifat Rastoder’in daveti üzerine 29 Mayıs 2012 Salı günü Karadağ’a gitti. Baysak, Karadağ’ın başkenti Podgorica’da Karadağ – Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Rastoder, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Huseyin Tuzovic ile bir araya geldi.

Rifat Rastoder, Dernek Yönetim Kurulu’nun 2 Nisan 2012 tarihinde yapılan toplantısında Ahmet Kemal Baysak’a Karadağ – Türkiye Dostluk Derneği’nin Eşbaşkanlığı görevinin verilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi. Rastoder, Karadağ – Türkiye Dostluk Derneği Yönetim Kurulu karar metniyle yazışmalarda kullanılmak üzere dernek mühürünü Baysak’a teslim etti.

Karadağ Cumhuriyeti Parlamento Başkan Yardımcısı Karadağ – Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Rifat Rastoder, toplantı sırasında Türkiye’de bir Türkiye – Karadağ Dostluk Derneği kurulması gerektiğin belirterek Baysak’tan bu kuruluş için gerekli çalışma yapmasını istedi. Rastoder, Türkiye’de bu derneğin kurulmasının sivil toplum kuruluşları olarak da Karadağ ile her alanda işbirliğinin gelişmesi için yararlı olacağına inandığını sözlerine ekledi. [29 Mayıs 2012]